Proširenje kapaciteta

Gradnja Doma za starije i nemoćne osobe Ljudevite plemenite Janković Daruvar zamišljena je kroz dvije faze.

U prvoj fazi izvršena je rekonstrukcija i uređenje prizemlja i prvog kata tako da je dostignut kapacitet 40 ležajeva, a u drugoj fazi predviđa se uređenje i opremljenje drugog kata. Na drugom katu predviđeno je uređenje prostora za još desetak ležajeva uz sve potrebne sadržaje. Namjerava se urediti više dvokrevetnih soba jer je za njima pojačan interes. 30. studenoga 2015. godine okončani su radovi na uređenju drugog kata. U financiranju ove investicije sudjelovali su Ministarstvo regionalnog razvoja i Eu fondova, Grad Daruvar i nešto malo Dom sa svojim sredstvima.

Da bi investicija bila završena do kraja bit će potrebno izvršiti građevinske radove u podrumu zgrade, hidroizolaciju, uređenje dijela fasade i asfaltiranje stražnjeg prilaza Domu. Pored ovih radova bit će neophodno preurediti dio prostora na prvom katu kako bi se smještaj za korisnike posve prilagodio normativima prema Pravilniku o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga. Ova investicija je u ovom trenutku prioritetna ako se želi nastaviti raditi u mreži socijalnih usluga Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

Odnedavno se pojavila mogućnost daljnjeg povećanja kapaciteta Doma. Naime, u razgovorima s provincijalnom upraviteljicom samostana Sv. Vinka Pulskog iz Zagreba i nastavkom tih razgovora u Gradu Daruvaru, otvorena je mogućnost preuzimanja cijelog objekta samostana za potrebe Doma. Povećanjem smještajnih kapaciteta Doma na 65-70 ležajeva stekle bi se mogućnosti samofinanciranja.


Nike Free 3.0 Flyknit Adidas Yeezy Boost 350 Adidas Originals By NIGO Shoes Nike Air MAX 90 Nike Air MAX 2016 Adidas Yeezy 350 Adidas Originals ZX 500 Nike Sock Dart Men Nike Classic Cortez Men Nike Soccer Shoes Adidas Soccer Shoes Nike Sock Dart Adidas Superstar Shoes Nike Air Presto Shoes Nike Air Presto Nike Free RN Flyknit Women's Running Shoe Cheap Stephen Curry 2 Shoes Store Adidas NMD Footlocker Nike Free 4.0 Flyknit Air Jordan Shoes